Соработници

 • b_mitevski

  Отец, Бобан Митевски,
  асистент:

  – Црковно пеење;
  – Социјална теологија.

 • n_gjurcinoski

  Протоѓакон, м-р Николче Ѓурѓиновски,
  асистент:

  – Литургика.

 • B_Grambozov

  м-р Борче Грамбозов, асистент:

  – Догматика.


 • Ѓакон, д-р Стефан Гоговски, асистент:

  – Вовед во теологија;
  – Христијанска етика со аскетска теологија;
  – Црковна архитектура со христијанска уметност.


 • д-р Илче Мицевски, асистент:

  – Апологетика;
  – Канонско право.


 • Отец, д-р Александар Крстаноски, асистент:

  – Црковнословенски јазик.