Срдечно Ве покануваме на претставувањето на изданието на Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“ – Скопје – Јубилеен зборник

Промоција на изданието на Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“ – Скопје

Јубилеен зборник
по повод 50 годишнината од прогласувањето на автокефалноста

на Македонска православна црква- Охридска архиепископија

Occasional Papers on Religion in Eastern Europe
Special Issue on the Fiftieth Anniversary of the Declaration of the Autocephaly of the Macedonian Orthodox Church

 

 

Промотори:

  1. Негово Преосвештенство, епископ Хераклејски г.Климент
  2. Проф. д-р Пол Мојзес, главен уредник

Промоцијата ќе се одржи во Свечената сала на Архиепископскиот соборен храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје на 1. ноември 2017 (среда) во 18:00 часот.

Покана за промоција на зборник ПБФ