Христос воскресна! Навистина воскресна!

Со молитвени желби за изобилна духовна радост, надеж и благослов, Ви го честитаме Велигден – Празникот над празниците!

Нека светлината на воскресенското утро засветли во нашите срца и ја разбуди надежта и радоста која доаѓа од Христос Воскреснатиот, та со збор и дело да се покажеме достојни сведоци на Неговото Воскресение!

Христос воскресна! Навистина воскресна!