СОВРЕМЕН РОМАНСКИ ИКОНОПИС – Изложба повод 40-та годишнина од основањето на Богословскиот факултет во Скопје, како и Годината на иконата, на иконописците и на црковните уметници на Романската православна црква

Православниот богословски факултет
„Свети Климент Охридски“ од Скопје,
заедно со
Православниот богословски факултет
„Патријарх Јустинијан“ од Букурешт,
по повод 40-та годишнина од основањето на Богословскиот факултет во Скопје,
како и Годината на иконата, на иконописците и на црковните уметници на Романската православна црква

организираат заедничка

ИЗЛОЖБА

СОВРЕМЕН РОМАНСКИ ИКОНОПИС

Срдечно Ве покануваме
на свеченото отворање на изложбата
во вторник, 25 април 2017, во 18 часот
во Свечената сала на Архиепископскиот соборен храм
„Свети Климент Охридски“ во Скопје