Ректорот на Московската духовна академија во посета на Македонија

Делегација од Московската духовна академија (МДУ), предводена од Архиепископот Верејскиј г. Евгениј, ректор на Академијата, е во официјална посета на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ (УКИМ) до 13-ти јуни.

Анализата на деканот на Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“, Скопје, проф. д-р Ацо Гиревски во врска со посетата погледнете ја на следниов линк.